Вишиваний четвер: жінки-військові та поліцейські взяли участь у майстер-класі

   

Вишиванка – символ віри, надії та любові! В цей день по-особливому відчувається, що сила українців не лише в мужності, а й у красі.

Спеціально до Дня вишиванки на базі Рівненського центру професійної освіти сервісу та дизайну відбувся майстер-клас для жінок-військовослужбовиць та поліцейських.

Хтось вишивав уперше, а декотрі із дівчат зізналися, що знаходять на це заняття час поміж рутинних робочих годин. Зберігаючи традиції ручної вишивки вони намагалися відтворити квіткові орнаменти, що під чітким керівництвом майстра виробничого навчання Інни Назаришиної стали аутентичним аксесуаром кожної учасниці.

«Ми дуже хотіли, щоб цей майстер-клас відбувся, адже прагнули, щоб хоч на кілька годин наші учасниці змінили автомат на голку та долучилися до істинно українського жіночого ремесла – вишивання. Адже вишивка – це духовна броня, оберіг, перепустка на блокпостах. Нею потрібно пишатися, відроджувати та оберігати. Ми – красивий народ, а вишиванка це підкреслює», – додала організаторка заходу, заступниця директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Олена Полюхович.

Вишивання не лише додало усмішок, позитиву та гарного настрою усім, а й вкотре подарувало відчуття приналежності до талановитого, працелюбного народу, його історії, традицій та культурних надбань.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram