Нагородження юних науковців Рівненщини

   
Вже звично, що травень є тим періодом, коли МАНівці та їх керівники готуються до підсумкової сесії Рівненської малої академії наук. Сьогодні відбулося нагородження переможців
ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу- захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в Рівненській області.

Не завадили юним науковцям та педагогам ні сигнали повітряних тривог, ні відключення світла, ні складна ситуація в країні. Цьогоріч на конкурс було подано 633 науково-дослідницькі проєкти у 64 секціях. Географія конкурсантів охопила 136 закладів загальної середньої та фахової передвищої освіти з 36 територіальних громад Рівненщини.

За результатами ІІ етапу конкурсу 1 місце отримав 61 учасник,  2-ге – 106 та 3 місце вибороли 174 конкурсанти з області.

«Мрійте, помиляйтеся і ніколи не зупиняйтеся, бо ваші надбання, втілення нам вкрай потрібні. Кожен з вас є частинкою перемоги, а ви всі є – Україна. Ставте перед собою великі цілі, бо тільки великі цілі справді захоплюють», – таку настанову дав «світлим умам» голова Рівненської ОВА Віталій Коваль та нагородив переможців.

Подяки вручила науковцям заступниця директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Марина Пашковська. Вона висловила  сподівання на подальшу плідну співпрацю у проєктах, що сприятимуть розширенню горизонтів наукових досліджень, які гідно представлятимуть нашу область на теренах України.

Рівненській МАН уже 17 років. За цей час через цей заклад пройшло майже 23 тисячі обдарованих старшокласників. Незважаючи ні на що, вихованці та викладачі міцно тримають стрій, доводячи всім: українці – талановита нація, яка здатна в надскладних умовах вистояти, перемогти та почати відбудовувати власну державу.

ІІI етап конкурсу відбудеться з 15 до 31 травня в режимі онлайн. Вже традиційно за підсумками участі Рівненська Мала академія наук  входить до п’ятірки кращих команд України. Тож бажаємо всім конкурсантам успіху та сподіваємося на хороший результат і цього року!


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram