Безпека-пріорітет сьогодення: на Дубенщині відкрили два класи безпеки

   

«В критичній ситуації ми не піднімаємося до рівня своїх знань, а опускаємося до рівня своїх навичок», – відомий вислів, що буде актуальним завжди. Тому, у класах безпеки, що відкриваються на Рівненщині школярі тренуватимуть навички та дії в конкретних ситуаціях, а не просто отримуватимуть «сухі» знання.

Сьогодні ще два такі класи запрацювали у Вербському ліцеї та Вербській санаторній школі I-III у с. Верба, що на Дубенщині.

На урочистому відкритті були присутні представники ДСНС, департаменту освіти, територіальної громади, райдержадміністрації. З рук заступниці директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Марини Пашковської колективи закладів освіти отримали подяки за створення безпечних умов навчання та виховання дітей у закладі освіти та високі досягнення у формуванні навичок безпечної поведінки учнів.

У класі безпеки діти різних вікових груп матимуть можливість як у теорії, так і на практиці вивчати основи протимінної безпеки, правила поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», а також правила надання домедичної допомоги. Крім цього, школярі зможуть просто та зрозуміло вивчати правила пожежної безпеки та алгоритм реагування на надзвичайні події. Ці знання вкрай необхідні, адже кожного року кілька пожеж виникає в результаті дитячих пустощів із вогнем.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram