В парку історичної реконструкції «Оствиця» відбувся фізкультурно- оздоровчий захід «Challenge Fest»

   

10 жовтня 2021 року в м. Рівне в парку історичної реконструкції «Оствиця» відбувся Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед учнів «Challenge Fest».

Мета заходу – формування здорового способу життя та залучення учнівської молоді до регулярних занять фізичною культурою та спортом. Організаторами Заходу є Українська федерація учнівського спорту та Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, організатори в місті Рівне – Рівненське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України за сприяння Рівненської обласної державної адміністрації.

В парку історичної реконструкції «Оствиця» зібралася учнівська молодь з дванадцяти територіальних громад Рівненської області, які представили двадцять шкіл та учні шкіл м. Рівне.
На святі були присутні почесні гості, а саме: Артур СЕЛЕЦЬКИЙ – заступник Міністра освіти і науки України, Вадим СТЕЦЕНКО – голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Сергій ГЕМБЕРГ – заступник голови Рівненської облдержадміністрації, Олександр ТРЕТЯК – міський голова міста Рівне, Марина ПАШКОВСЬКА – заступник директора департаменту-начальник управління загальної середньої, позашкільної, спеціальної освіти департаменту освіти і науки Рівненської облдержадміністрації.

Під час заходу відбулася церемонія нагородження переможців та призерів загальнокомандного заліку зимової і літньої Гімназіад України 2020/2021 навчального року.
Рухові активності розпочалися із руханки, яку провела старший викладач кафедри теорії і практики фізичної культури і спорту РДГУ – ПАНЧУК Ілона. На фестивалі були представлені різні види активностей та спорту.

Боротьба: реконструкція історичних боїв та двобоїв; бойовий гопак; тхеквондо; боротьба; карате, джиу-джитсу, бокс, армспорт.
Стрільба: стрільба з луку (реконструкція); сучасна стрільба з луку; стрільба з пневматичного пістолету.
Метання спису: метання спису реконструкція; презентація сучасних легкоатлетичних снарядів;
Веслування: веслування на стародавніх човнах; презентація сучасних каное та каяків; тренувальний станок.
Підйом ваги: підйом каменів, перенесення ваги (стронгмени); презентація гирьового спорту; презентація важкої атлетики.
Рухові активності: презентація Cool Games, тренажер серф-родео, VR-тренажер польотів.
Сучасні види спорту: стрітбол; флорбол; бадмінтон; художня гімнастика; чирлідинг.
Гості, учасники свята мали можливість побачити виступи колективів Рівненського міського палацу дітей та молоді  та поплавати на дракарі вікінгів та слов’янській лоді.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram