Проведено обласний семінар для керівників учнівських творчих об’єднань з історико-технічного стендового моделювання

   

07 жовтня 2021 року на базі Рівненського обласного краєзнавчого музею комунальним закладом «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради проведено обласний семінар для керівників творчих об’єднань з історико-технічного стендового моделювання з теми: «Виготовлення паперових моделей-копій у категоріях: авіація, бронетехніка, архітектура, автомобілі. Вимоги до експонатів у нових категоріях: космос, фентезі, Збройні Сили України». В роботі семінару брали участь 15 представників закладів позашкільної освіти області.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся Володимир ЮЖАКОВ, директор комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради та наголосив, що одним з популярних захоплень серед учнівської молоді є моделюванняяке єднає людей різного віку. Заняття стендовим моделюванням розвиває логіку, уважність, просторове мислення, вміння майструвати власноруч, виховує інтерес та любов до техніки, історії.

Практична частина обласного семінару складалася з майстер-класів, які провели Микола БАБІНСЬКИЙ, керівник гуртків Тучинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, з теми: «Алгоритм виготовлення паперової моделі літака FOKER D-21» та Віталій ХОМЕНЧУК, керівник гуртків Рівненського міського центру творчості учнівської молоді, з теми: «Виготовлення паперових судномоделей, на прикладі «Катер Г5».

Досить цікавою була проведена екскурсія виставковими залами Рівненського обласного краєзнавчого музею для всіх учасників семінару.
Завершився семінар «круглим столом», де керівники творчих об’єднань поділились власним досвідом роботи та обмінялись технічною документацією і кресленнями.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram