У навчальних закладах відзначили День Європи

   

Щороку у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. Нині для українців цей день набув особливого значення, адже нашу країну та ЄС єднають не лише спільні цінності, історія та культура. Наразі, країни, які раніше були просто сусідами, стали для нас насправді близькими друзями та помічниками.

9 травня проводяться освітні заходи, запроваджуються культурні та творчі ініціативи. Рівненщина не виключення і сьогодні у закладах освіти по всій області майорять прапорці Європейського союзу, лунають диспути та бесіди, діти долають тематичні квести та віртуально подорожують по вуличках європейських столиць.

Маленькі вихованці Смизького дитячого садка приєдналися до цього дня та переглянули презентацію «День Європи – день миру та єдності» і виготовили аплікацію «Я – українець. Я – європеєць». Діти старшої групи Новоберестецького дитячого садка «Веселка» взяли участь у флешмобі «Україна – серце Європи».

Учні Квасилівського професійного ліцею провели захід «В Європу з Україною в серці». Здобувачі освіти подискутували щодо майбутнього України в Європі та здійснили віртуальну подорож європейськими країнами.

Навчальні заклади області активно долучилися до відзначення цього дня та провели безліч заходів, таких як: інтерактивні ігри, виховні години, інформаційні хвилинки для дітей з 1  по 11 клас, вікторини, тренінги та літературні мандрівки.

Щиро дякуємо всім педагогам та школярам за небайдужість і творчість. Сподіваємося, що відчуття спільності європейських цінностей у дітей, поступово переростатиме у відчуття загальноєвропейської культурної спільноти.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram