Хвилююче та незабутньо: у Рівному відбувся фестиваль талантів «З вірою в майбутнє»

   

Щемливий трепет… Сповнений натхнення настрій… Надія, що наполегливо пульсує у серці. За відчуттями – ніби дебют, а насправді щорічний, вже XVІІІ обласний фестиваль-конкурс художньої творчості «З вірою в майбутнє», який зумів зібрати в колі великої родини талановитих дітей. Шквал емоцій, усміхнені дитячі обличчя та здивовані оченята – свято вдалося на ура.

Подякував за виховання дітей, за вкладену у них працю педагогів та вихователів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та нагородив учасників почесними дипломами.

Участь у грандіозному концерті взяли діти з особливими освітніми потребами, а також учні спеціалізованих закладів освіти та санаторних шкіл. Юні аматори сцени заздалегідь готувалися до виступів, виготовляли костюми, наполегливо репетирували свої концертні номери. Адже для них це велика відповідальність і, можливо, перший концерт на великій сцені.

Привітав з участю у фестивалі дітей директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський: «Якщо можливість бачити цей концерт мають захисники і захисниці України, то дивіться ради кого ви робите свою нелегку справу. Дякую всім, хто долучився, адже ви виховуєте творчу еліту Рівненщини. Діти самі по собі не стають талановитими їх розвивають педагоги, художні керівники, директори навчальних закладів, батьки, тому подяка всім вам».

У гала-концерті взяли участь 110 дітей з різних куточків області. Подарунки та дипломи отримали всі учасники фестивалю. Тематика номерів різноманітна, від оркестру діатонічних дзвоників до патріотичних танців та акробатичних композицій з греко-римської боротьби.

«Цей фестиваль про наших чудових дітей з особливими освітніми потребами і усвідомлення того, що кожна дитинка талановита. Ці діти потребують спілкування, уваги та турботи. Ми, дорослі, маємо допомогти їм соціалізуватися. Це фестиваль справді про наше майбутнє!», – наголосила зі сцени заступниця директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Марина Пашковська.

Організатором фестивалю є департамент освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації. Партнерами – Рівненський міський Палац дітей та молоді, Навчально-методичний центр естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області.

Кілька годин, як на одному диханні…Концерт закінчився втім, спогади про нього залишаться ще надовго. Такі заходи дають в черговий раз зрозуміти, діти – це не просто наше майбутнє! Це наше прекрасне тут і зараз! Їх внутрішнє світло немов чарівний еліксир, що лікує, дає сили та виробляє імунітет проти агресії та нерозуміння, які можна часто зустріти в світі дорослих. Частіше дивіться в дитячі очі – в них непідробна щирість, безкінечна любов та справжня чистота.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram