Ведення агробізнесу під час війни: на базі Мирогощанського аграрного коледжу відбувся форум

   

Сьогодні нашій державі вкрай потрібні кваліфіковані аграрії. Сучасне сільське господарство — галузь високотехнологічна та наукоємна. Щоб вона була ще й ефективною, потрібні кадри, що зможуть займатися її забезпеченням.

На бізнес-форумі, що відбувся у стінах Мирогощанського аграрного фахового коледжу обговорили сучасні виклики в агросекторі, зміни у підходах до ведення бізнесу, можливості співпраці та подальшого працевлаштування випускників коледжу.

Адже Мирогощанський аграрний фаховий коледж вже не один рік займає першість серед провідних навчальних закладів у системі аграрної освіти в Україні. Підготовка учнів тут здійснюється за вісьмома спеціальностями. Зокрема, «Організація і технологія фермерського господарства», «Зелене будівництво та садово-паркове господарство», «Монтаж, обслуговування устаткування і систем газопостачання» та інші.

Учасниками форуму були представники та керівники аграрних компаній Рівненщини, голови громадських організацій, науковці та дослідники в галузі агрохімії, ґрунтознавства, харчових технологій, голова Мирогощанської громади та Дубенської військової адміністрації, а також директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський та заступниця директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Олена Полюхович.

«Хороша сільськогосподарська техніка сьогодні коштує мільйони, вона постійно модернізується. Тому часто виникають ситуації, коли фермери чи агрономи великих холдингів не можуть довірити роботу на ній малодосвідченим працівникам. Навчання кваліфікованих кадрів, здатних правильно застосовувати сучасне обладнання, є одним з головних наших завдань. Ми намагаємося створити систему конкурентоспроможної професійної освіти, яка забезпечує потреби усіх напрямків економіки області та країни», – наголосив директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

В ході зустрічі представник компанії «Плантокон» презентував Всеукраїнську диспетчерську службу «УКРАГРОДРОНСЕРВІС». Звернутися до сервісу за наданням послуг безпілотної аграрної авіації можуть всі суб’єкти сільськогосподарської діяльності у процесі технологічного циклу виробництва органічної продукції, та підприємствам лісового господарства України.

Теми, які обговорили на зустрічі стосувалися ролі точного землеробства у забезпеченні ефективного виробництва, протидії крадіжкам у аграрній сфері та моделюванні перспектив вирощування гречки у сезоні 2023.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram