Цьогоріч планується  продовжити модернізацію харчоблоків закладів загальної середньої освіти Рівненщини

   
Як повідомили у Міністерстві освіти і науки України, у 2021 році регіонам буде надано субвенцію «Спроможна школа для кращих результатів» у сумі 1 млрд грн, з-поміж пріоритетів якої – кошти на харчоблоки.  Для цього буде виділено близько 40 млн грн на кожну область.

«На Рівненщині вже якісно осучаснено 98 харчоблоків закладів загальної середньої освіти. Закуповували здебільшого сучасні промислові електричні плити, холодильне обладнання, пекарські та жарові шафи, лінії роздачі та харчові котли. На це спрямували 16 млн грн освітньої субвенції», – зазначає перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

 

Варто зазначити, що кошти на модернізацію харчоблоків виділялися на засадах співфінансування із місцевих бюджетів, а саме:

не менше 30% для міст обласного значення;

не менше 10% для районів та територіальних громад.

«Довгий час питання осучаснення шкільних їдалень не піднімалося взагалі. Однак, минулого року ситуація значно змінилася. Переконаний, модернізація  та нове обладнання створить умови для приготування здорової, якісної та безпечної їжі, а також полегшить роботу працівників харчоблоків», – зазначив начальник управління освіти і науки ОДА Петро Коржевський.

Нагадаємо, реформа шкільного харчування впроваджується під патронатом першої леді України Олени Зеленської. Якість харчування у школах – один з пріоритетів та цілей МОН на 2021 рік.

На фото їдальня Дубровицького НВК «Ліцей-школа» Дубровицької міської ради, в якій упродовж 2020 року  здійснено заміну обладнання харчоблоку та ремонт обідньої зали. На проведення вказаних вище робіт використано 687 011,00 грн освітньої субвенції.

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram