Проведено обласний конкурс «Космічні фантазії»

   

З метою розвитку творчих здібностей дітей та підлітків, формування у них зацікавленості у дослідженні космосу, підвищення рівня знань у галузі природничих та гуманітарних наук 14 лютого 2022 року на базі комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради відбувся обласний заочний гуманітарний конкурс «Космічні фантазії».

На розгляд журі було представлено більше 300 робіт вихованців та школярів із 35 закладів позашкільної та загальної середньої освіти районів, селищних рад та міст області.

Роботи подавались за різними напрямами: література, образотворче та декоративно-прикладне мистецтво, а також творчі та дослідницькі роботи майбутніх науковців, що висвітлюють загадкові процеси еволюції Сонячної системи та Всесвіту, розкривають філософські проблеми єдності Всесвіту і людства. Вони оцінювалися за оригінальністю ідеї, науковістю дослідження та якістю виконання виробу.

Дитячі роботи привертають увагу не тільки своєю колоритністю, свіжістю барв та задумів, а насамперед відтворенням теми мирного космосу. Дивні інопланетяни на малюнках, вироблені з глини, паперу, тканини та хутра, приваблюють своєю незвичайністю, але у той же час «людяністю». Космічні кораблі та тарілки, більш фантазійні, ніж реальні, відображають уявлення дітей про космічну техніку сьогодення та майбутнього.

З метою поширення знань про Космос учні не тільки самі вивчають проблеми Всесвіту, але й пишуть сценарії свят, складають творчі завдання з питань астрономії, космічні ігри; розповідають про будову Всесвіту, літаючі космічні апарати.

 Журі високо оцінило творчий підхід учасників конкурсу при виготовленні цікавих за задумом та технологією робіт, їх філософське сприйняття Всесвіту та вираження його через свої роботи.

Найкращі результати показали команди:

 І місце – Центр науково-технічної дитячої та юнацької творчості Дубенської міської ради;

ІІ місце Рівненський міський центр творчості учнівської молоді;

ІІІ місце Центр дитячої та юнацької творчості Дубровицької міської ради та комунальний заклад «Центр дитячої та юнацької творчості» Рокитнівської селищної ради.

Кращі роботи обласного конкурсу будуть представляти Рівненщину у фінальному етапі Всеукраїнського гуманітарного конкурсу «Космічні фантазії», який проводить Громадське об’єднання Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання «Сузір’я» і буде проходити у м. Київ.

Широ зичимо учасникам конкурсу та їх наставникам творчого зростання, нових оригінальних ідей та задумів, майстерності та майбутніх перемог.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram