Міністерство охорони здоров’я України затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню на зимовий період

   

МОЗ України затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню на зимовий період. Вказане меню рекомендовано використовувати для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах.

Техкартки містять перелік страв, всі необхідні параметри і розрахунки (маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв тощо), вимоги до продуктів. Також у них запропоновані процеси приготування та температурні режими.

Меню можна використовувати у повному обсязі або частково, врахувавши смакові уподобання дітей та технологічні можливості закладу освіти.

Звертаємо увагу що у разі внесення змін, меню потрібно погодити з територіальними  підрозділами Держпродспоживслужби.

Затверджений перелік страв також може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року з використанням сезонних продуктів.

Над технологічними картками працювала робоча група, до складу якої увійшли представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти, Держпродспоживслужби, державної установи «Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМНУ», ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», Національного університету харчових технологій.

Робота здійснюється у межах реформи сис­те­ми шкіль­но­го хар­чу­ван­ня, ініційованої пер­шою ле­ді Ук­ра­їни Оле­ною Зе­ленсь­кою.

Завантажити техкартки можна за посиланнями нижче: https://moz.gov.ua/article/news/moz-zatverdilo-rekomendovane-sezonne-menju-dlja-ditej-vikom-vid-1-do-6-7-rokiv-dlja-harchuvannja-u-zakladah-osviti?fbclid=IwAR2BskdLmyZOWAZiCNLzQ6Skrm3slNwAmqwWrIsjn0RTTWohR4JWDnJ4NzM


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram