Перехід на електронні журнали та формування ефективної мережі шкіл. На Костопільщині освітяни обговорили актуальні питання галузі

   

Матеріально-технічне забезпечення НУШ у 5 класах, створення безпечних умов навчання та формування профільних ліцеїв. Про це говорила із керівниками закладів освіти Костопільської територіальної громади начальниця відділу загальної середньої та дошкільної освіти департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Любов Кривчук.

На Костопільщині 642 учні п’ятих класів здобувають освіту відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти. А загалом мережа закладів загальної середньої освіти налічує 18 ЗЗСО у яких навчається 5824 учні. У більшості закладів створені безпечні умови для очної та змішаної форм навчання. У 11 закладах функціонують укриття 4 користуються захисними спорудами інших об’єктів, у 3 закладах укриття відсутні.

Питання підвозу учнів до шкіл є актуальним завжди, особливо в сільській місцевості. Оскільки 2 шкільних автобуси громади вилучені на потреби ЗСУ, освітяни потребують 3 шкільних автобусів для стовідсоткового забезпечення підвозу, оскільки нині до шкіл їздять 65% школярів.
Загальна кількість учнів та дітей Костопільської міської територіальної громади, які потребують підвозу – 533.

Освітяни територіальної громади радилися щодо вирішення проблемних питань та подальший розвиток освітньої галузі. Також обговорили матеріально-технічне забезпечення закладів освіти, а саме комп’ютерами та засобами візуалізації та процес переходу на електронний документообіг.

Варто зазначити, що  ведення класних журналів в електронній формі значно спростить діловодство, дозволить педагогічним працівникам зручно в будь-який час, з будь-якого місця заповнювати такий журнал та зберегти інформацію, водночас захистивши її від доступу сторонніх осіб.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram