Новенькі шкільні автобуси сьогодні поїхали до ліцеїв та гімназії 9 територіальних громад області

   

Ключі від 10 шкільних автобусів урочисто вручили керівникам навчальних закладів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

Транспорт призначений для підвезення школярів, учнів, які живуть на відстані більше двох кілометрів від закладу освіти. А також для транспортування педагогічних працівників до освітніх закладів і додому. Поповнити автопарк вдалося завдяки освітній субвенції та співфінансуванню громад.

«Дякую освітянам, що на початку війни передали транспорт на потреби Збройних Сил України. Ви об’єдналися коли це було справді потрібно. В нашій стратегії було заплановано закупити транспорт для таких закладів адже діти – це головне сьогодні. Коли ми думаємо про землю, як не про землю наших батьків, а – дітей, тоді починаються зміни. Вітаю освітян! Далі буде…»,- звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Так, сьогодні шкільні автобуси отримали:

– Спасівський ліцей (Мізоцької ТГ);
– Головинський ліцей (Головинської ТГ);
– Вербський ліцей (Вербської ТГ);
– Млинівський ліцей №2 (Млинівської ТГ);
– Великожолудський ліцей (Рафалівської ТГ);

– Крилівський ліцей (Корецької ТГ);
– Трипутнянська гімназія (Дубровицької ТГ);
– Шпанівський ліцей (Шпанівської ТГ);
– Олександрійський ліцей ім. А. Мельника (Олександрійської ТГ) – 2 шт.

«Перш за все, шкільними автобусами забезпечуємо заклади у яких транспорт був вилучений на потреби ЗСУ. Нам важливо, щоб діти могли навчатися в очному режимі. Адже від цього залежить подальший рівень освіти в країні. Цьогоріч з 56 запланованих, закупимо 32 автобуси», – розповів директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

З початку повномасштабного вторгення для ЗСУ вилучили 58 одиниць транспорту. Потреба у шкільних автобусах загалом становить 97 одиниць ( із них 6 – спеціальних, для перевезення школярів з обмеженою здатністю до пересування). Вже незабаром очікується поставка ще 11 автобусів. На даний час сформовано  перелік закладів загальної середньої освіти в розрізі районів та територіальних громад для яких будуть придбані і розподілені шкільні автобуси.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram