Навчайся і одужуй! Відбулася всеукраїнська конференція для лікарняних суперучителів

   

Лікарняний вчитель – по-перше друг, помічник, психолог, а по-друге педагог. Для дітей, які можуть перебувати у лікарнях роками такий наставник стає особливо важливим. Ця людина проводить малюка не лише у світ знань, а й стає йому близьким другом.

Днями у столиці відбулася третя всеукраїнська конференція лікарняних педагогів та вчителів Школи супергероїв «Лікування та реабілітація як час освітніх можливостей». Мета якої – допомогти педагогам знайти відповіді на питання, що стосуються особливостей їхньої роботи в медичних установах.

Впродовж двох днів педагоги з 11 освітніх центрів ділилися один з одним своєю практикою роботи, запрошені гості від провідних установ та Міністерства освіти і науки України розповідали про сучасні ідеї та інновації освітнього процесу.

Наша фахівчиня, заступниця начальника управління-начальник відділу інклюзивної, спеціальної, позашкільної освіти та виховної роботи управління загальної середньої, позашкільної, спеціальної освіти Юлія Балла повернулася з конференції із новими враженнями та знаннями для втілення у подальшу роботу з дітьми.

«У середньому 15 тисяч українських дітей щороку перебувають на тривалому стаціонарному лікуванні і позбавлені можливості навчатися, адже в більшості дитячих лікарень країни немає вчителів та навчальних класів. Лікарняна освіта це поки що мало поширене явище в Україні. Конференція офлайн стала для багатьох нагодою вживу обмінятися досвідом, можливістю нових знайомств і обговорення свіжих ідей, які впроваджуватимуться у практиці лікарняних педагогів», – поділилася враженнями Юлія Балла.

Варто зазначити, що Школа супергероїв – це мережа освітніх центрів у лікарнях. Класи, де суперучителі завжди готові ділитися знаннями і дітками, що лікуються на стаціонарі. Це простір, де живе дитинство і можна відірватися від процедур і діагнозів. У Рівному таку Школу планують відкрити на базі Обласної дитячої лікарні.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram