Кращі практики психолого-педагогічного супроводу та підтримки учасників освітнього процесу в умовах воєнних дій і збройних конфліктів

   

Більше  50 кращих практик психолого-педагогічного супроводу та підтримки учасників освітнього процесу в умовах воєнних дій і збройних конфліктів, зокрема: практичні заняття, проєкти, тренінги, методики; відеоматеріали: мультфільми, релаксаційні вправи, ігри тощо,  розроблених практичними психологами та соціальними педагогами Рівненщини. 

Ведеться постійна рубрика на Фейсбук-сторінці інституту «Психологічні паростки миру» https://www.facebook.com/rivneoippo, у рамках якої опубліковано матеріали на допомогу усім учасникам освітнього процесу.

Здійснено   модерацію роботи онлайн-спільноти «Психологи Рівненщини» (спільно з психологічною службою ДСНС України у Рівненській області) у мобільному додатку WatsApp.

Підготовлено матеріали «Психологічна допомога в умовах війни. Інформаційно-методичні ресурси»  для розміщення на сайті інституту у рубриці «Психологічна служба» за покликанням:    https://www.roippo.org.ua/activities/scientific_methodological/psykhologichna-sluzhba.php

Організовано координацію учасників апробації аналітичної довідки комп’ютерної програми «Автоматизована інформаційна система «Я-психолог». Інформація щодо апробації та проведення навчальних вебінарів на тему «АІС Я-ПСИХОЛОГ» розміщена у вайбер-групах для керівників і психологів центрів професійного розвитку педагогів територіальних громад, які беруть участь у апробації та працівників психологічної служби задіяних громад.

Проведено консультації в рамках роботи консультпункту для педагогічних працівників та фахівців ІРЦ Рівненської області на тему «Специфіка роботи психологічної служби в умовах воєнного стану. Особливості надання першої психологічної допомоги».

Організовано участь практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти області у роботі вебінарів для фахівців психологічної служби у системі освіти України, організованих відділом наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» у співпраці з ГО «Ла СТРАДА-Україна» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Матеріали вебінарів розміщено у вайбер-групах для працівників психологічної служби закладів освіти ТГ, психологічної служби спеціальних закладів освіти області та закладів фахової передвищої освіти.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram