Для керівників творчих об’єднань з початкового технічного моделювання провели семінар

   

На базі Дубенської міської станції юних техніків 18 лютого відбувся обласний семінар керівників творчих об’єднань з початкового технічного моделювання «Технологія інтеграції в освітньому процесі». У роботі семінару взяло участь 19 представників закладів позашкільної освіти області.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась заступник директора комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради Наталія Даневич, яка наголосила, що початкове технічне моделювання – це перші кроки дитини до пізнання і розуміння світу техніки, спроби її власної творчої діяльності, процес опанування певної системи початкових технічних і технологічних знань, вмінь і навичок.

Головний спеціаліст управління освіти Дубенської міської ради Ігор Матвійчук розповів про позашкільну освіту Дубна – здобутки та перспективи розвитку та побажав плідної роботи учасникам семінару.

Насичену програму семінару розпочав презентацією закладу директор Дубенської міської станції юних техніків Андрій Рамський, який представив аналіз діяльності закладу, здобутки у заходах обласного та Всеукраїнського значення.

Із аналізом участі у Всеукраїнських змаганнях учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання виступила керівник гуртків комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради Раїса Бельченко.

Завідувач відділу комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради Олена Пекарська обговорила з учасниками семінару умови організації та проведення обласних змагань учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання у 2020 році.

Також цікавими та захопливими були презентації керівника творчого об’єднання «Початкове технічне моделювання» Дубенської міської станції юних техніків Ірини Кут, яка виступила на тему: «Формування творчої компетентності вихованців засобами початкового технічного моделювання (презентація досвіду роботи)» та заступника директора з навчально-виховної роботи Дубенської міської станції юних техніків Алли Максимчук, що  презентувала «Творчу майстерню»  керівника гуртка та провела дуже цікавий майстер-клас «Квест», який об’єднав плідною працею всіх учасників семінару.

Насичена і змістовна програма обласного семінару з початкового технічного моделювання сприяла створенню творчої атмосфери, зацікавленому професійному спілкуванню. Його учасники намітили перспективи розвитку даного напряму в області, підвели підсумки та закріпили знання здобуті на майстер-класі, для подальшого їх використання у роботі гуртків. Учасники висловили подяку організаторам заходу за змістовну програму, можливість отримати новий досвід та приємні враження.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram