23 квітня відбудеться вебінар щодо формування культури харчування та правильних харчових звичок у школі

   

В межах реформи шкільного харчування Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством охорони здоров’я проведе вебінар на тему «Формування культури харчування та правильних харчових звичок».

З-поміж питань, які спікери обговорять під час заходу:
• ключові засади здорового харчування та культури харчування;
• принципові зміни, що запроваджує реформа харчування;
• рецептурний потенціал організації шкільного харчування, поліпшення його культури;
• інструментарій та кращий досвід інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань формування культури харчування та правильних харчових звичок.

Спікерами вебінару стануть:
• Віра Рогова – заступниця Міністра освіти і науки України;
• Олег Швець – президент Асоціації дієтологів, консультант громадського здоров’я проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей»;
• Євген Клопотенко – кулінарний експерт, засновник соціального проєкту зі зміни культури харчування «Cult Food»;
• Тетяна Скапа – виконуюча обов’язки керівника експертної групи з питань профілактики неінфекційних захворювань та формування здорового способу життя директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ;
• Анжеліка Крутова – директор департаменту науки і освіти Харківської ОДА.

Вебінар проводиться для керівників та працівників департаментів освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, а також ректорів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти в межах реформи шкільного харчування.
Водночас перегляд трансляції буде доступний для всіх охочих на сторінці МОН у Facebook.
Дата: 23 квітня. Час: 11:00-13:00.
Трансляція: сторінка МОН у Facebook.

На Рівненщині на сьогодні є 2 збірники рецептур страв шкільного харчування, за якими укладаються шкільні меню: збірник за редакцією Снігур 1988 р та збірник за редакцією Клопотенка 2019 р.
Обидва збірника є чинними та рекомендованими до використання у закладах освіти.
Вибір збірника за яким укладаються шкільні меню залишається за керівниками закладів освіти.
Нагадаємо, наразі у 350 (60%) закладах загальної середньої освіти області до шкільних меню включені страви зі збірника за редакцією Євгена Клопотенка.
Включення нової страви у шкільні меню є складним процесом та потребує погодження з Держпродспоживслужбою.
МОН анонсує нові 4-тижневі меню, що відповідатимуть новим нормам харчування, які наберуть чинності з 01 вересня 2021 року. Використання вказаних меню не потребуватиме погодження із Держпродспоживслужбою


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram