Як проходитимуть вступні іспити та творчі конкурси – відеороз’яснення вступної кампанії 2021

   
МОН продовжує публікувати серію відеороз’яснень з найбільш поширених питань, які турбують майбутніх студентів та їхніх батьків.

Восьма серія – про вступні іспити та творчі конкурси під час вступної кампанії. Цього року вкотре вступні іспити і творчі конкурси будуть проводитись по такому ж принципу, як і минулого року, – перед початком подання заяв.

Вступники на бюджет мають скласти вступні іспити та творчі конкурси з 1 до 13 липня. Важливо, що під час реєстрації та складання цих іспитів та творчих конкурсів заклади не мають права вимагати від вступників результати ЗНО.

Для вступників на контракт буде додаткова можливість скласти вступні іспити та творчі конкурси з 14 до 23 липня.

Як вступні іспити, так і творчі конкурси в закладах мають проходити мінімум у два потоки. Це робиться для того, щоб вони не відбувались, наприклад, в один день у двох закладах, які обрав вступник.

Наголошуємо ще раз, що реєстрація та складання творчих і вступних іспитів не є фактом подання заяв до закладу.

Ролики доступні на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія 2021» та на офіційному YouTube-каналі Міністерства.

Відеороз’яснення також супроводжуються відповідними інфографіками, які відображають основні етапи вступної кампанії. Вони розміщені в розділі «Вступна кампанія 2021» на офіційному сайті МОН та поширюються в соцмережах і засобах масової інформації.

Нагадаємо, перша серія відеороз’яснень – про подання заяв через електронну систему, друга – про безпосередній вибір майбутньої спеціальності через електронні сервіси. Третя та четверта серії – про конкурсну пропозицію та конкурсний бал.

У п’ятій серії йдеться про пріоритетність подання заяв та про алгоритм розподілу бюджетних місць – у шостій.

Наступна серія – про спеціальні умови вступу.

Пресцентр МОН


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram