Як працює освітня галузь Рівненщини під час карантину

   

Ще минулого тижня навчання призупинили у всіх закладах освіти області відповідно до постанови КМУ «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19». Відтак, усі 587 закладів загальної середньої освіти Рівненщини здійснюють освітній процес за допомогою  дистанційних технологій згідно з вимогами Положення про дистанційне навчання, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України.

В умовах карантину учні та студенти продовжують навчатися. Вчителі надають освітні послуги за допомогою електронних пошт, соціальних мереж, різноманітних спільнот, блогів, каналів, інтерактивних засобів, електронних бібліотек та он-лайн уроків. Окрім того, педагоги спілкуються з учнями телефоном.

Щоб допомогти освітянам, Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти розробив методичні рекомендації щодо організації навчання у закладах освіти з використанням технологій дистанційного навчання. Ознайомитися з ними можна за посиланням https://bit.ly/2J0Oodc. Педагогічні працівники закладів освіти, методисти РОІППО також виклали у вільний доступ свої напрацювання – http://roippo.org.ua/activities/recomendation.php .

Студенти усіх 33 закладах вищої та фахової передвищої освіти перейшли на дистанційну форму навчання. Залишилися вдома також учні 19 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Рівненської області та 3 навчальних центрів при кримінальновиконавчих установах закритого типу.

Через карантин змінено терміни проведення пробного ЗНО. Тестування з української мови та літератури переноситься із 21 березня на 4 квітня, інші предмети – із 28 березня на 11 квітня. Проведення атестації працівників закладів освіти та проведення засідань відповідних атестаційних комісій також відтерміновано.

З метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 у закладах освіти проводять профілактичні та дезінфекційні заходи.

В умовах карантину працівники закладів освіти переходять на гнучкий (дистанційний) режим роботи. В цей період за ними зберігається щонайменше середня заробітна плата.

Нагадуємо, управління освіти і науки РОДА запустило опитування для моніторингу якості освітніх послуг з використанням дистанційних технологій в умовах карантину


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram