Вишиваємо перемогу великими та маленькими кроками… щодня

   

За результатом проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу закладів професійної (професійно-технічної) освіти швейного профілю «Fashion ПРОРИВ», організаторами якого є ГС «Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України «FASHION GLOBUS UKRAINE» та Асоціація швейних закладів професійної освіти України, 1-е місце у номінації «Ручна вишивка» здобув творчий колектив Державного професійно-технічного навчального закладу «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну» з колекцією жіночого традиційного одягу «Соломія».

Тема цьогорічного конкурсу «Українська вишивка – світовідчуття нації закодоване на полотні». На Конкурсі були представлені колекції вишитого одягу, створені колективами 53-х ЗП(ПТ)О швейного профілю з усіх областей України.

Основний меседж проєкту: «Незважаючи на прагнення країни-агресора знищити українську націю та культурні надбання, народ український незламний та вічний у нащадках, культурі, мові та спадщині». Задумки та реалізація колекцій відбувались під час виття тривоги, гудіння генераторів, за плетінням маскувальних сіток та інших видів волонтерської допомоги, як великий внесок системи професійної освіти в Перемогу України.

Всупереч всім обставинам війни у всіх регіонах народжувалася краса талановитими руками – символом професійної освіти України, що створюють спадщину нескорених, майстерність яких вражає. У сучасному світі, де тренди й технологічні досягнення галузей змінюються з шаленою швидкістю, саме вишивка залишається втіленням часу та відданості. Вона є символом української нескореності, свободи і сили духу.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram