Вишита мапа України

   

Код нації – так називають українську вишивку. І це не просто красиві слова. В українській вишивці закладено історію та традиції українського народу!

У День Вишиванки у державному професійно-технічному навчальному закладі «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну» відкрито навчально-дослідницьку лабораторію «Мистецтво вишивки», де студенти проводять дослідження вишивки  автентичних виробів різних регіонів України, педагоги займаються розробленням навчально-методичного забезпечення процесу виконання вишивки за дослідженими зразками,  виконанням сучасної вишивки доступними техніками.

Сьогодні у Книзі рекордів України зафіксовано рекорд України «Вишита мапа України з найбільшою кількістю різноманітних технік та видів вишивки, що притаманні локальним особливостям регіонів України». Види вишивки: рахункові техніки, мережки, гладь, вишивка козацької старшини, полтавські рушникові шви, накладка аплікація.

Унікальна мапа створена майстрами та студентами закладу, розроблена з повагою до культури та спадщини кожного регіону нашої держави, кожна деталь відображає тісний зв’язок минувшини та сьогодення. Це погляд на світ крізь призму любові та віри у краще майбутнє.

Вишиванки кожного регіону України вирізняються своїми деталями та тематикою орнаментів, що спонукає до дослідження історії вишивки та створення етнографічної карти «Вишивана Україна».

Ця вишита мапа України об’єднує нас у бажанні побачити сонце свободи і нашу Перемогу! У кольорах та вишивці бачимо втілення незламності духу, мужності та національної гордості. Кожен елемент цієї вишивки має свій унікальний символізм та дає глибоке послання і спонукає до роздумів.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram