«ВИФЛЕЄМСЬКА ЗІРКА» – оберіг традицій українського народу

   

Hа Рівненщині завжди шанували і берегли традиції українського народу.

Тому щороку з метою залучення учнівської молоді до вивчення та збереження фольклору, як першооснови національної культурної спадщини, виявлення, підтримки кращих художніх колективів та окремих виконавців  Навчально-методичним центром естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області проводиться  обласний етноконкурс колядок, щедрівок, різдвяних піснеспівів «ВИФЛЕЄМСЬКА ЗІРКА»  серед учнів закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти.

Цьогоріч він проходив з 20 грудня 2021 року по 21 січня 2022 року і для участі в ньому надійшло 88 електронних заявок від переможців відбіркових етапів, які були проведені органами управління освітою територіальних громад, сіл, селищ, міст.

На розгляд журі було представлено конкурсні твори учасників віком від 6 до 18 років у таких номінаціях: «Солісти» та «Ансамблі, гурти, хорові та фольклорні колективи».

Приємно відзначити, що 18 із 19 закладів П(ПТ)О Рівненщини виявили активну творчу позицію і взяли участь у конкурсі.

Компетентне журі, до складу якого входили провідні спеціалісти в галузі музичного мистецтва, відзначило, що більшість учасників дивували своєю оригінальністю, артистизмом, високою культурою виконавської і сценічної майстерності.

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram