Відкрилась обласна виставка учнівських робіт «Космічні фантазії»

   

Кращі роботи обласного заочного гуманітарного конкурсу «Космічні фантазії» представили на виставці, яка відкрилася 27 лютого. На розгляд журі було представлено більше 430 робіт вихованців із 26 закладів позашкільної та загальної середньої освіти районів та міст області в таких напрямках: «Література та журналістика», «Образотворче мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво», «Космічна філософія» та «Космічна історія».

Організатором заходу є комунальний заклад «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради.

Сюжети робіт найрізноманітніші: космічна техніка, інопланетні форми життя, фантастичні ландшафти невідомих світів. Для одних – це безмежний, загадковий простір, краса якого зачаровує й гіпнотизує. Свої погляди на вивчення людиною Всесвіту учасники конкурсу втілили у віршах, оповіданнях, дослідницьких роботах, виробах та малюнках.

З метою поширення знань про Космос учні не тільки самі вивчають проблеми Всесвіту, але й пишуть сценарії свят, складають творчі завдання з питань астрономії, космічні ігри; розповідають про будову Всесвіту, літаючі космічні апарати. Найбільша кількість робіт конкурсу – це малюнки та вироби, в яких конкурсанти відобразили подорожі у Космосі, свої вигадані всесвіти, де існують фантастичні форми життя. Дивні інопланетяни на малюнках, вироблені з глини, тканини та хутра, приваблюють своєю незвичайністю, але у той же час «людяністю». Космічні кораблі та тарілки, більш фантазійні, ніж реальні, відобразили уявлення дітей про космічну техніку сьогодення та майбутнього.

З метою поширення знань про Космос учні не тільки самі вивчають проблеми Всесвіту, але й пишуть сценарії свят, складають творчі завдання з питань астрономії, космічні ігри; розповідають про будову Всесвіту, літаючі космічні апарати.

Також під час відкриття була проведена вікторина для знавців космосу. На якій діти дізнались багато фактів про космічні простори та виконували творчі завдання.

Кращі роботи обласного конкурсу візьмуть участь у Всеукраїнському конкурсі «Космічні фантазії», який проводить Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання «Сузір’я» і буде проходити у м. Київ.

Для ознайомлення кращі роботи виставлені у приміщенні комунального закладу «Рівненська обласна універсальна бібліотека», за адресою: м. Рівне, вул. Короленка, 6.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram