Відбулася церемонія нагородження учасників обласного конкурсу «Інклюзивно-ресурсний центр – територія доброти»

   
Сьогодні, 3 червня, вітали учасників обласного конкурсу «Інклюзивно-ресурсний центр – територія доброти». На території Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася церемонія нагородження переможців, що проводилася серед вихованців, які відвідують ІРЦ Рівненської області та приурочений до Міжнародного дня захисту дітей.

Мета конкурсу – пошук та реалізація стратегій у створенні дружнього, безпечного та толерантного середовища в інклюзивно-ресурсних центрах, забезпечення надання якісних корекційно-розвиткових, реабілітаційних послуг для дітей з особливими освітніми потребами в громадах Рівненщини, розвиток творчих здібностей, виявлення та підтримка талановитих і креативних дітей з особливими потребами, підвищення рівня поінформованості суспільства про діяльність інклюзивно-ресурсних центрів.

Організаторами конкурсу є Національна дитяча рада при Уповноваженому Президента з прав дитини в Рівненській області, Рівненський ОІППО.

Начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський привітав переможців обласного конкурсу, зазначивши, що з поміж 29 ІРЦ – 15 закладів взяли участь у конкурсі.

“Ми маємо поціновувати дітей, до яких маємо особливе ставлення. Я вітаю переможців з тим, що вони набралися сміливості взяти участь у цьому конкурсі, і навіть отримали перемоги”, – розповів Петро Коржевський.

Конкурс проводився у 7 номінаціях різних вікових категорій. Усі діти з особливими освітніми потребами, різними долями, але сьогодні вони довели, що здатні творити і нести цю творчість у світ серед таких номінацій

як «Есе», «Поезія», «Відео», «Живопис», «Графіка», «Комікс», «Прикладне мистецтво»

На конкурс подали роботи більше 100 дітей з 15 ІРЦ області.

Отож, I місце посів Березнівський ІРЦ, II- Здолбунівський ІРЦ, і третє місце дісталося учасникам Гощанського і Городоцького ІРЦ.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram