В Івано-Франківську відбувся ІІ Всеукраїнський форум Рад молодих вчених

   

З 3-5 серпня 2021 року в місті Івано-Франківськ, у Прикарпатському Національному Університеті Ім.В.Стефаника за підтримки Міністерства освіти і науки України, Ради молодих вчених при МОН України, відбувся ІІ Всеукраїнський форум Рад молодих вчених.

Від Рівненської області, за сприяння управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, участь у форумі взяв Куницький Сергій Олегович, к.т.н., старший дослідник, провідний науковий співробітник науково-дослідної частини Національного університету водного господарства та природокористування.

З вітальними словами до молодих вчених звернулися голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти та науки України Олеся Ващук та представники МОН України – Юлія Безвершенко, Олександр Пижов, Ірина Шумік, ректор ПНУ Ігор Цепенда. Вони відзначили актуальність проведення заходу, що в свою чергу є доброю нагодою обговорення важливих питань для розвитку української науки.

У рамках програми роботи форуму відбулася презентація Модельної регіональної (територіальної) програми науково-технічного розвитку, її обговорення та ухвалення проєкту. Основною метою програми, як зауважили представники робочої групи, є підтримка науково-технічної діяльності вчених на регіональному рівні, сприяння розвитку наукового потенціалу регіону шляхом проведення наукових та ділових заходів, активізація обміну досвідом між провідними вченими, а також популяризація наукової та науково-технічної діяльності молодих учених регіону.

Під час роботи заходу свою діяльність презентували представники Рад молодих вчених областей України та закладів вищої освіти (ЗВО). Також до заходу було долучено всіх зацікавлених осіб у режимі он-лайн. Учасники заходу охоче ділилися своїм досвідом роботи, думками, висловлювали пропозиції. Зокрема, Сергій Куницький презентував співпрацю між представниками ЗВО Рівненщини та управлінням освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації. Набутий досвід є невід’ємною частиною поглиблення співпраці й вже у вересні відбудеться другий етап  Всеукраїнського форуму Рад молодих вчених, де буде винесене питання затвердження проєкту Програми.

На запрошення ректора університету Ігоря Цепенди у рамках програми роботи ІІ Всеукраїнського форуму Рад молодих вчених учасники побували в Міжнародному науковому центрі «Обсерваторія» Прикарпатського і Варшавського університетів, що на горі Піп Іван, яка сягає 2028 метрів над рівнем моря та Міжнародному центрі зустрічей студентської молоді України і Польщі у с.Микуличин.

Щира подяка організаторам: Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника , а також молодим вченим з різних куточків України за фахові дискусії, мотивацію, натхнення і прагнення до нових наукових висот!

Сергій КУНИЦЬКИЙ


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram