Уряд заборонив проведення пробного ЗНО, що мало відбутись 15 та 17 червня

   

Вчора, 12 червня, Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів, якою встановлено карантин з 22 травня до 22 червня 2020 року».

На сайті Кабміну опубліковано постанову № 480 від 12 червня, відповідно до якої пробне ЗНО виключено із переліку заходів, проведення яких дозволено у період карантину (у підпункті 4 пункту 3 постанови №392 виключено слово «пробне»).

Відтак, на період дії карантину, який триватиме до 22 червня, буде заборонено відвідування закладів освіти її здобувачами для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні.

Як повідомляли раніше, у понеділок, 15 червня, мало відбутися пробне ЗНО з української мови та літератури. Пробне тестування з інших предметів було заплановане 17 червня.

Пробне ЗНО в Україні не обов’язкове. Це платна послуга, яка мала на меті дати можливість краще підготуватися до основної сесії ЗНО. Результати пробного ЗНО не враховувалися при вступі до вищих навчальних закладів.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram