У Жобрині діти підуть до нової школи

   

Сучасний освітній простір на зміну класам-комплектам та пічному опаленню  для здобуття якісної освіти учнів, з’явився  у селі Жобрин Клеванської ТГ. Його відкриття планується 1 вересня.

11 серпня відбулась робоча поїздка начальника управління  освіти і науки Рівненської ОДА Петра Коржевського та його заступниці Марини Пашковської до нової школи в селі Жобрин Клеванської ТГ, де провели  зустріч з керівниками громади, оглянули готовність школи до нового навчального року.

“У селі Жобрин з’явився новий, сучасний ліцей. Це приклад для багатьох громад Рівненщини. Ми повинні розуміти, що філософія змін в освіті розпочинається не лише з нових стін та обладнання, а й з нового мислення та підходу до навчання. Адже якісна освіта – це не лише, коли школа  поруч, це – кваліфікований, авторитетний  вчитель, кабінети  із новітнім комп’ютерним забезпеченням,  сучасні харчоблоки, спортзали і вбиральні”, – зазначив під час зустрічі начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

Школу реконструювали в рамках “Великого будівництва”.  У приміщенні перепланували кабінети, укріпили стіни та стелю, відновили сходи, облаштували пожежну сигналізацію. Провели роботи з благоустрою території  школи.

Планується, що в школі вчитимуться діти з сіл Жобрин, Углище, Руда Красна та Мочулки Рівненського району. Наразі тривають завершальні підготовчі роботи до початку навчання, розробка автобусного маршруту, під’єднання до мережі інтернет тощо. Планується довозити 40 дітей. У 2021-му році до школи має піти 240 учнів.

Зараз діти у Жобрині навчаються у дві зміни в кількох приміщеннях, де немає нормальних умов, харчоблоку і пічне опалення. Нова школа дасть змогу об’єднати процес навчання в одну зміну.

На реконструкцію закладу (І черги) було витрачено кошти ДФРР у сумі 31 694,00 тис.грн., кошти обласного бюджету – 2 356,984 тис. грн., а також кошти районного бюджету – 2 783,945 тис. гривень. Усього витрачено 36 834,929 тис.грн.

У Рівненській області завдяки програмі «Велике будівництво» повністю завершені  13 соціальних об’єктів. Збудовано, відремонтовано та реконструйовано 4 дитячих садочки, 5 шкіл та 4 спортивні об’єкти.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram