Для якісної організації навчального процесу у школах Рівненщини придбають ноутбуки

   

11 серпня управлінням освіти і науки Рівненської ОДА оголошено тендер на закупівлю ноутбуків для вчителів для організації дистанційного навчання  у закладах загальної середньої освіти  Рівненської області, на яке  з державного бюджету виділено понад 39 мільйонів гривень.

Відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID -19, спричиненою коронавірусом SARS –CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти для проведення закупівлі необхідне співфінансування з місцевих бюджетів у розмірі 30% від суми закупівлі, для громад чисельністю населення понад 40 тис. осіб та 10% для громад з чисельністю населення менше 40 тис.осіб

Потреба у придбанні ноутбуків для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти для організації дистанційного навчання складає 2344 ноутбуки для 358 закладів освіти області з 64 територіальних громад. Керівниками усіх територіальних громад подано гарантійні листи щодо участі у співфінансуванні.

Наступним кроком має стати рішення щодо співфінансування придбання ноутбуків для шкіл на сесіях  місцевих рад.

Наразі є більше 10 прийнятих рішень міських та сільських рад щодо виділення коштів на співфінансування закупівлі  ноутбуків для педагогічних працівників з місцевих бюджетів.

На даний час управлінням освіти і науки РОДА подано документи у Міністерство цифрової трансформації України для погодження проєкту інформатизації “Ноутбуки для педагогічних працівників Рівненської області” та  розпочато тендерну процедуру закупівлі.

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram