У Рівненському інституті КУП НАНУ відбулося відкриття виставки випускників Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури

   
Виставка відкрилась з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, і проходила у рамках проекту «Інтелектуальна власність в Україні ‒ перлини живопису для студентської молоді», що діє в Київському університеті права Національної академії наук України за підтримки ректора Юрія Бошицького.

Відкриваючи виставку, ректор підкреслив  креативну взаємодію юридичного та мистецького полів, що передбачає захист інтелектуальної власності, надбань культури та мистецтва. Промовець акцентував увагу на  непересічній ролі особистості творця на тлі суворих вимог сьогодення і представив присутнім винуватця  мистецької імпрези ‒ художника-графіка, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка (2007), Президента Національної академії мистецтв України, академіка Андрія Чебикіна, твори якого зберігаються в Національному художньому музеї України м. Києва, в Державній Третьяковській галереї, інших музеях і приватних колекціях України та світу.

Прикметно, що цей захід привернув увагу представників обласної адміністрації, культури та мас-медіа. У вітальному слові учасникам та гостям мистецького заходу начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, підкреслив роль мистецтва у вихованні гуманістичних орієнтирів  сучасної молодої людини та закликав присутніх до постійного діалогу з майстрами пензля і пера.

Андрій Чебикін упродовж багатьох років керує майстернею вільної графіки Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, як педагог він дбає про творчу перспективу своїх учнів. Власне, їх роботи і презентував митець на відкритті виставки,  дещо відкривши  перед присутніми таїну народження художнього задуму та його втілення на полотні.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram