У рамках мовного хабу запрацював клуб «Розмовляємо українською»

   

Нещодавно за сприяння Департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації в Рівненському державному гуманітарному університеті на базі Етнолінгвістичного центру філологічного факультету (керівниця – професорка Наталія Совтис) розпочав роботу мовний клуб «Розмовляємо українською» (координаторка – доцентка Юлія Ричагівська), який має на меті залучити тимчасових переселенців до українськомовного середовища й етнонаціонального простору, допомогти їм подолати мовний бар’єр, удосконалити навички усного мовлення.

Слухачами мовного клубу можуть стати всі (незалежно від віку та рівня освіти), хто вже почав спілкуватися українською або лише планує це зробити.

Заняття проходять у формі тематичних бесід, презентацій, мистецьких майстер-класів, творчих зустрічей  та мають сприяти невимушеній комунікації.

Зокрема, 20 квітня відбувся майстер-клас із основ писанкарства студентки філологічного факультету Анни Вознюк, де учасники не лише дізналися про символіку великодніх зображень, а й самі виготовили писанки з побажаннями добра та щастя.

27 квітня тематичну бесіду про вимову голосних і приголосних у сучасній українській мові провела доцентка Наталія Гаврилюк.

А 4 травня у рамках роботи мовного клубу заплановано творчу зустріч із письменницею, перекладачкою, авторкою-виконавицею Валентиною Люліч.

Усіх охочих філологи-україністи чекають щопонеділка та щосереди о 14:30 в аудиторії 309 навчального корпусу № 2 (м.Рівне, вул. Пластова, 31). Телефони для довідок:  0968757303, 0972645323.

 Ілюстрація із відкритих джерел.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram