Про завершення навчального року на Рівненщині

   

Навчальний рік планується завершити традиційно на початку червня.

Чітку дату керівники закладів освіти визначають самостійно. Очікується, що це відбудеться у період із 3 по 9 червня. Якщо у закладах плануються урочистості, то проводити їх в умовах воєнного стану, рекомендується в онлайн-форматі.

Не залишаться випускники й без відзнак за успіхи у навчанні. Золоті медалі отримає 471 старшокласник, срібні вручать 160 учням, а 886 дев’ятикласників отримають відзнаки.

«Учні та студенти професійної, передвищої та вищої освіти завершать навчання не пізніше 30 червня», –  коментує Директор департаменту освіти і науки Петро Коржевський.

Нагадаємо, що 1 квітня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ про затвердження Методичних рекомендацій щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року, розроблених командою МОН разом із керівниками департаментів (управлінь) освіти і науки обласних військових адміністрацій.

У межах автономії закладам загальної середньої освіти рекомендовано:

  • самостійно визначити день завершення освітнього процесу в 2021/2022 навчальному році;
  • забезпечити виконання освітніх та навчальних програм, навчального плану через ущільнення навчального матеріалу, організацію самостійної навчальної діяльності учнів, додаткові консультацій із використанням технологій дистанційного навчання.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram