Сучасна професійна (професійно-технічна) освіта – це можливість швидко здобути нову кваліфікацію та інвестувати в економіку країни

   

Економіка країни та ріст ВВП значною мірою залежить від того, чи мають громадяни виробничі кваліфікації, які дозволяють якомога швидше працевлаштуватися.

Популярна нині теза про потребу відбудови країни може бути реалізована завдяки випускникам як комплексних державних програм підготовки кваліфікованих працівників, так і короткотермінових курсів, які пропонуються закладами профтехосвіти. Останні створюють можливості для перекваліфікації громадян, які втратили роботу  через війну, вимушені були переїхати або ж хочуть змінити професійний вектор.

На Рівненщині за короткий проміжок часу можна освоїти ряд професій. Серед них: електрогазозварник, слюсар із ремонту колісних транспортних засобів, лицювальник-плиточник, маляр, штукатур, кравець-закрійник, флорист, перукар-модельєр та інші.

Профтехосвіта підтримує реальну зайнятість населення, розвиває бізнес, створює можливості інвестувати в економіку регіону та країни, а це критично важливо у військовий та згодом мирний час.

Нагадаємо, що Рівненщині діють 19 закладів професійно-технічної освіти та 30 навчально-практичних центрів, на базі яких здійснюється підготовка кваліфікованих працівників.

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram