Професійна (професійно-технічна) освіта – це можливість швидко розпочати власну кар’єру

   

Про професійну (професійно-технічну) освіту існує чимало стереотипів. Її примітивізовують, вважаючи «працю руками» чимось другосортним.

А між тим війна із масштабними руйнуваннями житлового фонду, підприємств, потреба рекультивації сільськогосподарських земель, що постраждали внаслідок бойових дій, актуалізували потребу у фахівцях,  які зможуть створити комфортне середовище для життя і праці.

Нагадаємо, що Рівненщині діють 19 закладів професійно-технічної освіти та 30 навчально-практичних центрів, які дають змогу активно співпрацювати із бізнесом та знайти своє місце на ринку праці.

Із початком повномасштабної війни заклади регіону швидко налагодили навчальний процес із врахуванням безпекової ситуації. Усі учні мали змогу отримувати доступ до навчальних матеріалів незалежно від місця перебування.

Злагоджено відбувалася і виробнича практика, адже вона є невід’ємною умовою підготовки фахівців, затребуваних на ринку. Щоб підтримати економіку регіону, на практику вийшли понад 4 тисячі учнів.

Зокрема, навчальні заклади працюють у напрямі забезпечення регіону продуктами харчування. Відповідні поля засіяні бобовими культурами, соєю, соняшником, зерновими, висаджена картопля. На окремих плантаціях відбувається заготівля сіна.

Сучасна професійно-технічна освіта – це можливість розвинути та швидко монетизовувати свої навики, працюючи для власного задоволення та на користь громаді й країні.

Серед її переваг:

  • швидке отримання професії (від 6 міс до 3 років) та старт кар’єри;
  • безоплатне навчання та гуртожиток;
  • стипендія та оплачувана практика, яка допоможе швидко знайти перше місце роботи;
  • навчання упродовж життя.

Враховуючи ситуацію в країні та розробку моделей швидкого відновлення, потреба у фахівцях професійної сфери зростатиме.

Руйнуємо стереотипи та цінуємо кожного фахівця та фахівчиню!


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram