Стратегічні кроки щодо мережі ЗЗСО обговорювали на нараді в  Сарнах

   
Формування ефективної мережі навчальних закладів територіальних громад за для забезпечення рівного доступу до якісної освіти учасників освітнього процесу – першочергове завдання органів місцевого самоврядування новостворених ТГ області.

Саме для того, щоб донести до керівників ЗЗСО стратегію формування такої мережі, відповісти на їх проблемні питання 13 травня 2021 року на нараду керівників ЗЗСО сарненської міської ради прибули начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський та його колеги.

Начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський звернув увагу на формування ефективної мережі навчальних закладів територіальної громади з метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти учасників освітнього процесу, фахового підвищення педагогічних працівників та раціонального використання бюджетних коштів, та наголосив:

“Необхідно прийняти дієві управлінські рішення кожним керівником закладу освіти стосовно економії та оптимізації.”

А також запропонував розробити до вересня 2021 року стратегічні кроки кожному закладу освіти.

В продовження начальник відділу фінансово-економічної та кадрової роботи управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Тетяна Рожко озвучила, що в такій складній фінансовій ситуації недофінансування освітньої субвенції опинилися великі громади області, які також шукають шляхи виходу з даної ситуації.

Водночас, заступник начальника управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Марина Пашковська визначила пріоритетність збереження мережі позашкільних закладів освіти територіальної громади задля всебічного розвитку учнівської молоді.

На нараді начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Наталія Беляновська проінформувала  про особливості проведення ЗНО у 2021 році.

Начальник управління освіти Сарненської міської ради Діана Кошкіна звернула увагу на одне із найважливіших питань для освіти Сарненської територіальної громади, а саме, недофінансування освітньої субвенції з державного бюджету освітньої галузі громади. Були запропоновані шляхи вирішення даного питання, враховуючи особливості регіону.

Вислухавши учасників наради Володимир Міщеня озвучив позицію Сарненського міського голови Руслана Серпенінова, який занепокоєний ситуацією, що виникла в галузі освіти громади та висловив позицію щодо спільних кроків з обласною владою та громадою Сарненської міської ради.

Нарада закінчилася окресленням основних стратегічних кроків розвитку освіти у громаді.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram