Старша профільна школа: на часі? Освітяни області беруть участь у навчанні щодо створення профільної освіти

   

«Успіх школи залежить від успіху вчителя. Успіх вчителя залежить від успіху директора. Успіх директора залежить від успіху освітніх управлінців», – такими словами розпочав тренінг спікер, керівник Шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» Олег Фасоля.

У Рівному відбувається перша зустріч для керівників (відповідальних працівників) відділів освіти територіальних громад. Темою навчань стала реформа старшої профільної школи. Адже з порядку денного освітян й усіх, хто долучений до освітньої політики, а також батьків та учнів не зникають запитання щодо майбутніх нововведень.

Закон «Про освіту», який набув чинності у вересні 2018 року визначив, що старша школа має стати трьохрічною і профільною з 2027 року. Реформа передбачає, що учні 10-12 класів здобуватимуть повну загальну середню освіту не в загальноосвітніх школах та гімназіях, а створюватимуться ліцеї, де ця освіта буде профільною.

«Будемо намагатися вдосконалити майстерність управлінців до рівня освітніх менеджерів. Насамперед учасники мають самі розуміти важливість реформи старшої школи та могти донести інформацію керівникам навчальних закладів, вчителям, депутатам на місцях та вміло комунікувати на рівні будь-якої педагогічної системи», – прокоментував мету заходу директор департаменту освіти і науки РОДА Петро Коржевський.

Навчання включає інтерактивну та лекційну частини. Спікер проєкту Олег Фасоля, вважає, що старша профільна школа з якісною освітою можлива в кожному конкретному регіоні. Цей успіх можна буде масштабувати в межах України і таким чином заохотити інші області переймати досвід.

Варто зазначити, що це перша зустріч у Рівному, заплановано ще три до кінця року з актуальних освітянських питань.

Серія навчань організована в рамках Шведсько-українського проєкту, що впроваджується компанією SALAR International, а також Департаментом освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації та Рівненським регіональним центром підвищення кваліфікації.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram