Обережно-міни! Та радіодиктант від Пса Патрона

   

4-е квітня офіційно проголошено Міжнародним днем просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням.

Ця підступна зброя вкрала і скалічила безліч людських життів. В кінці 2022 року ДСНС України інформувала про 185 загиблих і 404 травмованих від мін з дня повномасштабного вторгнення. Не секрет, що Україна зараз – одна з найбільш замінованих країн світу, і ця проблема – на десятиліття.

Натрапити на таку підступну «іграшку» можна скрізь: у парку, в лісі та на вулиці власного міста. Саме тому загальна поінформованість у сфері мінної небезпеки є дуже важливою.

Задля того аби ознайомити підростаюче покоління з правилами пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, здорового способу життя, домедичної допомоги, реагування у надзвичайних ситуаціях в області функціонують класи безпеки.

На Рівненщині діє 20 таких класів, 6 з них створено цьогоріч. У кабінетах обладнані зони домедичної допомоги, психологічного розвантаження, ігрові зони для дітей шкільного віку.

У класах безпеки, окрім педагогів працюють рятувальники, поліцейські, медичні працівники, фахівці з мінної безпеки, психологи, учасники бойових дій тощо.

До дня просвіти з мінної безпеки діти 3-7 класів мають змогу спільно написати диктант, який звучатиме голосом Пса Патрона із популярного мультфільму. Всеукраїнський диктант звучатиме о 14.40 в ефірі Українського радіо.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram