Школо, ми готові: МОН та ЮНІСЕФ запускають кампанію про безпечне навчання під час пандемії

   

Міністерство освіти і науки спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) запускає інформаційну кампанію «Школо, ми готові». Мета кампанії – проінформувати  вчителів і адміністраторів шкіл, учнів та батьків про правила та умови безпечного навчання в умовах пандемії COVID-19 у навчальному році 2020/2021. А також – залучити вчителів, батьків та учнів до використання та поширення найкращих практик безпечного навчання у новій реальності.

«Наша спільна відповідальність – зробити цей навчальний рік зрозумілим та безпечним для здоров’я учнів, батьків, учителів, директорів шкіл. Для цього спільно з нашими партнерами ЮНІСЕФ ми запускаємо кампанію “Школо, ми готові”, мета якої – простими словами розказати про правила та умови навчання в період пандемії, які допоможуть зберегти здоров’я. Ми вдячні ЮНІСЕФ за підтримку української освіти у час випробувань», – зазначила заступниця Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

В межах інформаційної кампанії розроблено матеріали, які допоможуть директорам, вчителям, батькам та учням підготуватись до роботи і навчання у нових умовах. Вся докладна інформація та матеріали доступні на mon-covid19.info/schools.

Друковані постери щодо правил респіраторної гігієни, рекомендацій щодо безпечних умов навчання та особливості різних форматів навчання буде надіслано у школи, а електронні версії будуть доступні для завантаження на mon-covid19.info/schools.

«Ми раді підтримати Уряд України і долучитись до створення безпечних умов у школах. Повернення до навчання цього року буде іншим, ніж раніше. Школа – це не тільки уроки, це простір, де діти можуть отримати харчування, психологічну підтримку та спілкування, необхідні для їхнього розвитку. В умовах пандемії учні, вчителі та директори шкіл повинні знаходитись у безпечних умовах під час навчального року», – зазначила Лотта Сильвандер, Голова ЮНІСЕФ в Україні.

Частиною кампанії «Школо, ми готові» є плани та додаткові матеріали для першого уроку 2020/2021 навчального року, який рекомендовано присвятити правилам безпечного навчання під час карантину.

Матеріали для 1-4 класів доступні для завантаження за цим посиланням, для 5-11 класів – за цим. МОН рекомендує використовувати ці навчальні матеріали під час першого уроку про COVID-19.

Кампанію «Школо, ми готові» реалізує МОН спільно з ЮНІСЕФ за підтримки USAID та ГС «Освіторія».

Нагадаємо, на сайті МОЗ оприлюднено нові вимоги щодо навчання під час карантину. Зокрема, вхід до закладу освіти і пересування по ньому будуть можливі лише у масці або респіраторі, однак учні 1-4 класів зможуть знаходитись у школі без них. Водночас у регіонах із “помаранчевим” рівнем епідемічної небезпеки педагогам під час занять рекомендовано використовувати захисні щитки.

Міністерство освіти і науки України


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram