Щоб результати ЗНО зарахували як ДПА, потрібно написати заяву

   

Вже завтра відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання. Через пандемію коронавірусу цьогоріч тестування проходитиме в особливих умовах.

Про особливості видачі документів про освіту, підвезення учнів до пунктів проведення ЗНО та дотримання заходів безпеки під час тестування розповіли керівникам місцевих органів управління освітою області під час онлайн-наради в. о. начальника управління освіти і науки Олександр Набочук та начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Вікторія Кацеба.

«Особи, які цього року завершують здобувати повну загальну середню освіту, звільняються від проходження державної підсумкової атестації, але мають право її складати, зокрема у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за бажанням. Якщо здобувач освіти хоче, щоб результати ЗНО зарахували як ДПА, він або один із батьків чи інших законних представників (якщо здобувач освіти неповнолітній) має написати заяву на ім’я директора свого закладу освіти», – розповів Олександр Набочук.

Підвіз всіх учасників ЗНО мають забезпечити органи державної влади та місцевого самоврядування.

«До всіх пунктів проведення ЗНО в області доставлені засоби захисту, тому спільними зусиллями вжито максимальних заходів, аби створити безпечні умови як для учасників тестування, так і для персоналу пунктів ЗНО», – розповіла Вікторія Кацеба.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram