На Володимиреччині триває будівництво школи

   

В межах президентської програми «Велике будівництво» в селі Озерці, що на Володимиреччині, триває будівництво школи. Загальна вартість проекту оцінюється у майже 69 млн грн.

Будівництво розпочалось ще декілька років тому. За цей час вже звели велике приміщення на три блоки, накрили покрівлею, провели комунікації, встановили енергозберігаючі вікна та двері, пофарбували фасад. Будівельники вже завершили внутрішній ремонт, поклали плитку, пофарбували стіни та встановили сантехніку, міжкімнатні двері, освітлення.

Місцеві жителі розповідають, що основна цінність такого проєкту у тому, що він демонструє позитивну зміну відношення держави до невеликих громад. Адже село Озерці зростає і кількість дітей у ньому значно перевищує можливості старої школи, яка до цього була в аварійному стані. Тож мешканці переконані, що президентська програма підтримує такі приклади і дає посильну допомогу.

Кошти на реконструкцію вдалося отримати з різних джерел. Але найпотужнішим з них стала субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження РАЕС.

Голова Озерецької сільради Олександр Федорчук переконаний, що завершення будівництва – безперечний пріоритет для усієї громади. Він розповідає, що через аварійність старої школи навчальний процес постійно переривався. Діти там мерзли і почували себе в небезпеці. Сьогодні той корпус силами громади уже знесли, тому добудувати нове приміщення до 1 вересня просто необхідно.

Загалом проект передбачає створення нового навчального корпусу, шкільної їдальні, бібліотеки з читальним залом, медичного блоку, майстерень, спортзалу. Збудують також протипожежну насосну станцію та пожежні резервуари. Для школи буде працювати власна котельня на твердому паливі, системи водопостачання з власної свердловини та системи водовідведення з локальними очисними спорудами.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram