Розпочав свою роботу літній розважально-адаптивний табір соціального партнерства «ФЕНІКС»

   
З 14 по 25 червня 2021 року на базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти розпочинає свою діяльність літній розважально-адаптивний табір соціального партнерства «ФЕНІКС» для дітей з особливими освітніми потребами та дітей, позбавлених батьківського піклування. До участі у таборі залучено тринадцять дітей у віці 7-12 років.

До співпраці залучені волонтери, висококваліфіковані  фахівці у галузі інклюзивної освіти, практичні психологи, реабілітологи, тренери-педагоги НУШ, громадські та благодійні організації.

Як зазначила заступник начальника – начальник відділу інклюзивної, спеціальної, позашкільної освіти та виховної роботи Марина Пашковська такі заходи спрямовані на гармонійний розвиток соціально-активної та творчої особистості дитини. Створюють психологічну адаптацію в соціум, атмосферу комфорту  і затишку.

Табір має такі напрями діяльності: музична терапія та освіта, спортивний та фізичний розвиток, психосоціальна адаптація, професійний розвиток педагогічних працівників Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, фахівців інклюзивно-ресурсних центрів, керівників, педагогічних і методичних працівників закладів освіти з інклюзивним та інтегрованим навчанням Рівненської області;

Нагадаємо, що минулого тижня  з 9 по 11 червня КУ «Степанський інклюзивно-ресурсний центр» організовано літній табір для дітей з особливими освітніми потребами «Щасливе дитинство».

Літній табір створений з метою реалізації стратегій у створенні дружнього, безпечного та толерантного середовища в інклюзивно-ресурсному центрі, забезпечення надання якісних корекційно-розвиткових, реабілітаційних послуг дітям з особливими освітніми потребами, розвитку творчих здібностей, виявлення та підтримки талановитих і креативних дітей, організації дозвілля дітей,  підвищення рівня поінформованості суспільства про діяльність центру.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram