Розмовляємо українською!

   

На засідання мовного клубу «Розмовляємо українською», який започаткований Рівненським державним гуманітарним університетом  спільно з департаментом освіти і науки облдержадміністрації, завітала письменниця, перекладачка, авторка-виконавиця Валентина Люліч.

Мовний клуб на філологічному факультеті РДГУ залучає внутрішньо переміщених осіб до українськомовного середовища й етнонаціонального простору, допомагає в режимі живого спілкування долати мовний бар’єр і вдосконалювати навички усного мовлення.

Пані Валентина натхненно презентувала власну творчість: читала вірші та виконувала співану поезію під супровід гітари. В аудиторії панувала лірична атмосфера, створена поєднанням мелодики української мови та співаного слова. Присутні надзвичайно емоційно сприймали й пісні на слова Ліни Костенко, Анатолія Криловця, Зюзанни Гінчанки, Лесі Українки. По завершенні гості нашого міста й організатори –  викладачі кафедри української мови – щиро дякували мисткині за душевне спілкування в непростий для кожного час воєнних випробувань.

Довідка. Валентина Люліч – лауреатка літературних премій імені Валер’яна Поліщука та імені Михайла Дубова, переможниця багатьох поетичних конкурсів і фестивалів авторської пісні, членкиня Національної спілки письменників України та Національної всеукраїнської музичної спілки.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram