Рівненським журналістам розповіли про підготовку до національного мультипредметного тесту 2023

   

Сьогодні, журналісти області мали змогу почути відповіді на запитання щодо проведення мультипредметного тесту у 2023 році. Спікером онлайн пресконференції була директорка ЛРЦОЯО Лариса Середюк.

Вона розповіла про етапи реєстрації на участь у НМТ, обов’язкові та додаткові документи, що при цьому потрібні. Зі інформацією, яку озвучила спікерка до 07.05.2023 учасники зможуть змінити навчальний предмет додаткового блоку, населений пункт в Україні або за кордоном, якщо абітурієнт переїхав до того місця або змінити сесію з основної на додаткову.

Нагадаю, що основна сесія відбуватиметься з 5 до 23 червня 2023 року, додаткова з 11 до 24 липня. Український центр опублікував демонстраційні варіанти тестів з усіх предметів. Ця інформація допоможе учасникам у виборі предмета додаткового блоку.

Особливостями НМТ 2023 є те, що під час тестування в аудиторії перебуватиме 15 учасників та 2 інструктори, сам тест триватиме 180 хвилин та складатиметься з 3-х блоків (українська мова, математика + предмет на вибір). У жодному блоці НМТ не буде завдань з розгорнутою відповіддю, а кількість отриманих тестових балів буде переведено у 100-200.

Варто додати, що станом на 28.04.2023р. 8681 особа виявила бажання проходити НМТ на території Рівненської області. З додаткових предметів найбільше обирали  – історію України, біологію, фізику, хімію та іноземні мови.

Пресконференція відбулася у рамках організаційних заходів, що проводить Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти щодо підготовки проведення мультипредметного тесту у 2023 році на теренах Рівненської, Львівської та Волинської областей.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram