Радіодиктант національної єдності 2023

   

Українська мова й писемність – це здобуток культури і духовної діяльності українського народу. В ній і мудрість віків, і пам’ять народу, і щирість душі. Наша мова є рідною майже для 50 мільйонів чоловік.

Українська мова має багату історію, адже вона є однією з найдавніших у світі. Її неодноразово забороняли і намагалися викорінити, а над її носіями вчиняли геноцид. Наша мова вистояла і наразі визнана однією з найкрасивіших мов у світі.  Українська мова входить до 30 найпоширеніших мов світу.

В умовах повномасштабної війни День української писемності та мови має особливе значення, адже Росія не лише вбиває наших людей, знищує міста, але й зазіхає на головні державні цінності та символи України, які ідентифікують нас як українців. Саме українська мова є ключовим символом, головним генератором і генетичним кодом нації. Сьогодні українська мова – це наша  Зброя, Сила, Міць, Потужність і  Мужність. Це – наша Перемога.   

Традиційно, в День української писемності та мови, працівники Департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації долучилися до написання радіодиктанту національної єдності.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram