Профільні літні школи Рівненської Малої академії наук учнівської молоді розпочали свою роботу.

   

Пам’ятаєте цей чудовий дитячо-юнацький період, коли здавалося, що ти уже все знаєш і все можеш, перші мрії і надії. Віру в те, що все найкраще по переду. У МАНівців це точно так, адже вони спакувавши валізи, вирушили продовжувати свою науково-дослідницьку діяльність на лоні природи.

Майже п’ятдесят старшокласників з області, переможці ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України 2021 року на два тижні прибули до Дитячого санаторно-оздоровчого комплексу “Електронік”.

Директор РМАНУМ Олександр АНДРЄЄВ розповів, що під час лекційних та практичних занять учні дізнаються щось нове у своїй галузі науки та пізнавально мандрують Волинню та Поліссям. Знайомляться з однолітками, відвідують свою першу дискотеку. Отримують знання  з теорії винахідницьких задач, беруть участь у цікавих пізнавальних конкурсах і  розвагах.

Юні науковці зі шкіл “Мистецька спадщина Волині в сучасному контексті” та “Науки про Землю” мали вже чудову нагоду повчитися традиційному мистецтву витинанки від народної майстрині Оксани ЛІНЧУК. Було цікаво та емоційно; виготовлення витинанок супроводжувалося гуртовим співом і декламуванням улюблених поезій; завершився майстер-клас своєрідною виставкою власних виробів.

А лабораторія Космічних досліджень РМАНУМ, підготувала юним манівцям та всім охочим долучитися невеличкий сюрприз – вечірнє спостереження за зоряним небом.

Погода сприяли спостереженням, для цього використали два рефлектора діаметром 200 та 115 мм., та один 90 мм рефрактор. Часу від сутінок до відбою було не багато, але всі бажаючі встигли насолодитися виглядом зоряного неба.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram