Плекаємо патріотів України: в Острозькому ліцеї відбувся День військово-патріотичного виховання

   

У стінах «Острозького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Івановича Острозького» відбувся День військово-патріотичного виховання. До дійства, окрім вихованців ліцею залучили старшокласників Острозької ТГ, підрозділи Національної гвардії України та прикордонників.

З вітальним словом до школярів звернувся директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський: «Ліцей формує військову еліту України. В 2027 році ми перейдемо в старшу профільну школу, але про напрям, що може вас розвивати треба думати вже сьогодні. Я впевнений, ви переконаєтеся, що тут унікальні керівник, викладачі, техніка та засоби з якими ви можете навчатися.Тому подумайте, як ви хочете будувати свою освітню траєкторію і зрозумійте, що сьогодні престижно вчитися в Україні».

До участі залучили військовослужбовців Нацгвардії України, що продемонстрували старшокласникам свою майстерність. Учні побачили елементи роботи на блокпості з допомогою кінолога, використання дрона для скиду вибухового пристрою та дії військовослужбовців у складі тактичної групи.

Впродовж дня гості ліцею мають змогу ознайомитися з умовами навчання та проживання ліцеїстів, організацією занять з медичної підготовки, тактики з використанням мультимедійного тиру.

Як розповів начальник ліцею Ігор Приступа, «Острозький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою»  є єдиним закладом спеціалізованої військової освіти військового спрямування на Рівненщині і, відповідно, центром військово-патріотичного виховання.

Це славетний ліцей, який випустив багато гідних офіцерів. Десятки випускників отримали і продовжують отримувати державні відзнаки найвищого ступеня. А днями, одному із них вручив іменну зброю Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram