Перспективи розвитку якісної дошкільної освіти – відбулась нарада МОН з представниками органів управління освітою

   
Про основні аспекти розвитку якісної дошкільної освіти, з-поміж яких – наступність між дошкіллям та початковою школою, підвищення професіоналізму педагогів та харчування в дитсадках, йшлося під час наради зі спеціалістами з дошкільної освіти обласних органів управління освітою.

Нарада відбулась  26 травня 2021 року, за участі заступниці Міністра освіти і науки України Віри Рогової.

«Розвиток дошкільної освіти є одним з ключових пріоритетів Міністерства освіти і науки. На початку цього року було затверджено нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти, а після цього – типову програму підвищення кваліфікації педагогів щодо його впровадження. Підготовлено 100 тренерів, по 4 з кожного регіону, які будуть імплементувати БКДО у своїх областях. Наразі Міністерство працює над підвищенням якості дошкільної освіти шляхом розроблення проєкту Закону “Про дошкільну освіту”, а також професійних стандартів вихователя та директора закладу дошкільної освіти. Окрім цього, пріоритетом залишається створення нових місць для дошкільнят, особливо у містах, де є їхня нестача. Адже кожна дитина має бути забезпечена якісною дошкільною освітою у близькості до місця проживання», – розповіла Віра Рогова.

Теми, які обговорили учасники наради:

  • наступність між дошкільною та початковою освітою відповідно до державних стандартів;
  • формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах дошкільної освіти та критерії самооцінювання;
  • технопарк художньо-педагогічних ідей як форма підвищення професіоналізму педагога закладу дошкільної освіти;
  • норми Порядку організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти;
  • інші першочергові завдання дошкільної освіти.

До участі в нараді долучились представники Міністерства освіти і науки, Національної академії педагогічних наук, Державної служби якості освіти та Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Матеріали наради

Нагадаємо, що онлайн-курс «Як справлятися зі змінами в житті: соціально-емоційне навчання через гру» розміщено на платформі Future Learn у вільному доступі українською мовою.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram