Освітяни Рівненщини представили проєкти в рамках Interreg NEXT 2021-2027

   

26-28 квітня 2023 року у місті Люблін відбувся Форум пошуку партнерів в рамках Транскордонного співробітництва Польща-Україна Interreg NEXT 2021-2027 за напрямом «Довкілля». Рівненщину представляли два заклади позашкільної освіти обласного підпорядкування – Рівненська Мала академія наук учнівської молоді та «Станція юних натуралістів».

Проєкт модернізації тепличного комплексу «Smart-теплиця» представляла завідувачка методичного відділу КЗ «Станція юних натуралістів» Сніжана Дужук. Позашкільники планують створити сучасний комплекс з використанням природоорієнтованих технологій, де учнівська молодь Рівненщини матиме змогу вивчати сучасні і безпечні технології з вирощуванн рослин у закритому ґрунті і використовувати вирощений власноруч початковий матеріал для озеленення своїх міст і сіл.

Проєкт з вивчення метеорних потоків над Західною Україною та Південно-Східною Польщею задля моніторингу метеорної безпеки та дослідження космічних впливів на зміну клімату представляла начальниця управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Рівненської ОДА Ольга Ютовець. Ініціювала проєкт Рівненська Мала академія наук учнівської молоді. Задля забезпечення спостережень за метеорними потоками та впливів на клімат, розробники планують розгорнути обладнання антен FM-діапазону та системи GRAVIS на Рівненщині та в Підкарпатському воєводстві  (Польща). За його допомогою вчені зможуть досліджувати ризики та негативні впливи космічних чинників на клімат, слідкувати за безпекою авіаційних польотів та цілодобово моніторити метеорні події над територією Західної України та Південно-Східної Польщі.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram