Очільник освіти області Петро Коржевський зустрівся з директорами шкіл Острожчини

   

В ході розмови сторони обговорили проблемні питання галузі освіти громади. На зустріч із Петром Коржевським приїхали 40 директорів. Звернули увагу на підвезення школярів до навчальних закладів, цифрову трансформацію в школах, реалізацію реформи НУШ та організацію харчування.

Окрім цього, учасники зустрічі закцентували на важливості розвантаження навчальних планів і програм. Освітяни погодилися, що варто зробити навчальні програми зрозумілішими і більш наближеними до вікових особливостей дітей і сучасного життя, розвантажити  програми від обтяжливої інформації та застарілих підходів, та залучити до роботи над оновленням змісту освіти освітян та експертів.

До учасників робочої зустрічі звернулася заступниця начальника департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Марина Пашковська: «Важливо звертати увагу на психологічну підтримку дітей. В умовах воєнного стану рівень напруги та навантаження досить високий для дорослих, не кажучи про дітей.Тому місія освітян зараз надзвичайно важлива і сприятливий психологічний клімат в закладі потрібно організувати».

На завершення очільник освіти області відповів на поставлені запитання та закликав присутніх вдосконалюватися аби бути цікавими для дітей, заохотив міняти філософію навчальних закладів, щоб бути конкурентоспроможними та здатними залучити більше учнів.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram