На базі Клеванського професійного ліцею запрацював новий освітньо-технологічний простір. Майже дві сотні здобувачів професії пекаря та кухаря мають змогу отримати практичні навики за новітніми виробничими технологіями у сфері громадського харчування.
У розпорядженні учнів сучасне обладнання, яке дозволяє проводити механізоване змішування, розкачування, відстоювання тіста та випікання хлібобулочних виробів.
Відкриття навчально-практичного центру відбулося за участю представників влади, майстрів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, у яких готують фахівців відповідної сфери та підприємців.
Загалом на створення навчально-практичного центру було затрачено 2 738 485 гривень. Кошти спрямовані на закупівлю необхідного обладнання, проведення ремонтних робіт у навчальних та технічних приміщеннях центру відповідно.
- Можливість для молоді отримувати належну освіту у сфері громадського харчування відкриває гарні перспективи для подальшого вдосконалення та реалізації власної справи у цьому напрямі. Сучасно обладнані навчально-практичні центри дозволяють суттєво підвищити якість професійної підготовки здобувачів освіти, здійснювати стажування та підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання, провадити перепідготовку незайнятого населення, а головне – забезпечити ринок праці висококваліфікованими робітничими кадрами, – зазначив під час відкриття начальник управління освіти і науки Петро Коржевський.
Додамо, що відкритий технологічний простір став 21-им у області.