Нові можливості профтехосвіти в Україні: Рівненщина представила власний успішний досвід на конференції

   

Петро Коржевський, директор департаменту освіти і науки Рівненської ОВА та його заступниця Олена Полюхович взяли участь у дводенній конференції на тему
«Впровадження реформи професійно-технічної освіти», яка відбувалася у Львові.

Привітали учасників заходу: Дмитро Завгородній, заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та Міхал Кубіш, який є керівником групи експертів програми EU4Skills SF PL.

Юрій Баланюк, голова Національного агентства кваліфікацій ознайомив присутніх з новаціями у національній системі кваліфікацій та Європейським Роком навичок.

Наступний блок конференції складався із важливої теми сьогодення, а саме «Функціонування закладів професійної (професійно-технічної) освіти під час війни», модератори: Ірина Шумік, генеральний директор директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України; Павло Хобзей, освітній екперт; Олексій Ситник, експерт Команди підтримки реформи МОН та Петро Коржевський, директор Департаменту освіти і науки Рівненської ОВА.

У цьому блоці розглядалися питання, що стосувалися закінчення 2022/2023 навчального року та підготовки до наступного, призначення директорів ЗП(ПТ)О і
передачі майна ЗП(ПТ)О з державної до комунальної власності, а також вступна компанія.

Також перед присутніми виступили експерти підтримки реформ МОН Олексій Ситник та Анна Бондар, які розповіли про розвиток цифрових освітніх інструментів, мобільні застосунки, електронні підручники. Увагу приділили і відкриттю центрів кар’єри, кар’єрному консультуванню у закладах професійної освіти та розвитку підприємницьких навичок.

Учасники дискутували щодо реформування професійно-технічної освіти в Україні, яка сприятиме вдосконаленню та зміні системи таким чином, щоб вона продукувала висококваліфіковані кадри, які потрібні для реального сектору економіки.

Підсумовуючи, можна зазначити, що цей захід став важливою платформою для обговорення ключових питань освіти. Результати дискусій виявилися конструктивними та сприятимуть подальшому розвитку освітньої сфери, забезпечуючи ефективне завершення поточного навчального року і підготовку до наступного.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram